Mei 2024

Welkom op de website van Autobedrijf ZNZ in Amstelveen. Ik ben momenteel hard bezig om mijn website te vernieuwen. Dat betekent niet dat ik onbereikbaar ben. U kunt mij altijd bellen, appen en/of mailen als u hulp nodig heeft. Bedankt voor uw begrip.

Zhino Zardasht

Telefoon: 020-8231924 / 06-42623262

Email: autobedrijf.znz@gmail.com

Voor het bestellen van autobanden kunt u naar deze pagina gaan: www.autobedrijfznz.nl/autobanden

Banden

Nieuwe autobanden kopen of zoekt u een adres voor het laten wisselen in Amstelveen en omstreken?

Autobedrijf ZNZ heeft banden die het beste bij uw auto passen.
Kiezen voor kwaliteit betekent niet dat de duurste band automatisch de beste is voor uw auto. Hoe goed een band presteert, hangt o.a. af van de juiste band- en velg verhouding en maatvoering die door de autofabrikant zijn voorgeschreven.

Bij Autobedrijf ZNZ helpen wij u graag met meer informatie en/of adviezen over welke band het beste bij uw auto past. Mocht u er op de webshop zelf niet uitkomen, dan helpen wij u graag verder.
Wij kunnen ons namelijk voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Schroom niet en neem gerust contact op.

Goedkoop banden wisselen bij Autobedrijf ZNZ scheelt u een hoop tijd en gedoe:
– de banden koopt u exclusief montage en balanceren;
– u er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt;
– het kost u geen tijd en u hoeft niet te sjouwen met zware banden;
– u hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren; – na het monteren en balanceren in onze garage betaalt u alleen deze kosten.

Kosten

Bandenmaat t/m 17 inch: € 15,- per band
Bandenmaat 18 & 19 inch: € 17,50 per band
Bandenmaat 20 & 21 inch: € 20,- per band
Runflat € 25,- per band

!!! Actie: 4 banden (met bandenmaat t/m 17 inch) voor € 50,-

Het is mogelijk om (tegen extra kosten) uw banden te laten opslaan bij Autobedrijf ZNZ.
Ook kunt u een bandenwissel eenvoudig combineren met een APK, zomer-of wintercheck.

Hoe weet ik wanneer ik banden moet wisselen?
Autobedrijf ZNZ controleert ook of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen.
Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld bij de 45.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Een tweejaarlijkse bandenwissel is belangrijk voor de optimale grip.
De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar.
Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (rond de periode maart/april) dan zetten we de zomerband er weer onder.
Het verwisselen van de banden zelf is een heel precies klusje.
Ook vraagt het specifiek gereedschap en ruimte (die niet iedereen heeft).


Waarom autobanden balanceren?
Een trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, u bent milieuvriendelijk bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel of compleet nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.


Uitlijnen van de auto

Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Tevens ziet u daarbij een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit geeft een veilige wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kost ca. € 80,-.

Zomerbanden

Autobedrijf ZNZ raadt u aan om met banden te rijden die passend zijn voor hei seizoen. Dus in de zomer rijdt u het beste op zomerbanden. Zomerbanden hebben de perfecte rijeigenschappen en zijn zeer geschikt voor temperaturen boven de 7 graden.

Autobedrijf ZNZ adviseert u om tijdens de lente en de zomer te gaan rijden met zomerbanden. Dit omdat de weersomstandigheden dan ideaal zijn voor deze banden. In deze periodes loopt de temperatuur op en is een zomerband het meest veilig. Dankzij het speciale profiel en de samenstelling van het rubber van een zomerband heeft u meer grip op de weg en staat u een stuk sneller stil.

Tijdens een APK keuring wordt er gekeken naar de profieldiepte van de banden. Een auto wordt afgekeurd als de band een profieldiepte van minder dan 1,6 mm heeft. Deze profieldiepte is wettelijk bepaald. Zo brengt u uw veiligheid niet in gevaar en overtreedt u de wet niet. Maar het betekent ook dat het niet nodig is uw banden te vervangen voor deze profieldiepte is bereikt. Onder de 3 millimeter hebben je banden beduidend minder grip.

Bij een profieldiepte van minder dan 2 mm adviseren wij u om uw zomerband te vervangen. Een nieuwe zomerband heeft een profieldiepte van 7,5 mm. Het rubber van een zomerband is van harder materiaal gemaakt wat bij warmer weer meer voordelen biedt.

Voordelen van zomerbanden:

 • Geschikt voor hogere snelheden
 • Meer grip op de weg
 • Kortere remweg waardoor er minder kans is op ongelukken
 • Betere wegligging dankzij de samenstelling van het rubber
 • Verbeterde veiligheid voor u, uw passagiers en alle andere weggebruikers
 • Uw winterbanden gaan langer mee

Zomerbanden kopen

Bij Autobedrijf ZNZ kunt u voordelig uw zomerbanden bestellen. Geef uw bandenmaat door en wij zoeken voor u de beste prijs. Als u akkoord gaat, dan zorgen wij ervoor dat uw nieuwe zomerbanden vakkundig en snel worden geplaatst onder uw auto.

Onze zomerbanden

Wij leveren een breed scala van de allernieuwste zomerbanden. Hierbij kunt u denken aan de bekende merken zoals Michelin, Continental, Dunlop en Goodyear. Ook kunt u bij ons terecht voor de bekende merken zoals Uniroyal, Falken, Brigdestone, Pirelli en Nokian. Tevens bieden wij de betere kwaliteit budgetmerken aan waar wij volledig achter staan.

Winterbanden

Autobedrijf ZNZ raadt u aan om met banden te rijden die passend zijn voor hei seizoen. Dus in de winter rijdt u het beste op winterbanden. Zodra de temperatuur onder de 7 graden wordt, heeft een winterband aanzienlijk meer grip op een nat of besneeuwd wegdek dan een zomerband. Uw remweg is daarmee ook een stuk korter. In de herfst en de winter zijn de weersomstandigheden ideaal voor winterbanden. In deze periodes vallen de bladeren van de bomen, kunnen er hevige regenbuien plaatsvinden en is er kans op sneeuw en ijzel. Dit zorgt voor natte en gevaarlijke wegen.

Dankzij het speciale profiel en de samenstelling van het rubber (deze is zachter) van een winterband heeft u meer grip op de weg en staat u een stuk sneller stil. In Nederland zijn winterbanden (nog) niet verplicht, maar ze worden wel sterk aanbevolen als de temperatuur onder de 7 graden wordt. In veel Europese landen zijn winterbanden bij winters weer wel verplicht. Houdt hier rekening mee als u banden gaat bestellen en denkt nog naar het buitenland te gaan. U riskeert een flinke boete als u niet met winterbanden rijdt waar ze wel verplicht zijn.

Hoe herkent u een winterband?

Een winterband heeft altijd een sneeuwvlok codering op de zijkant van de band staan.
Deze ziet er zo uit:

Ook staat er vaak een M+S, M/S of MS codering op de band, wat Modder en Sneeuw betekent.


Profieldiepte winterbanden


De wettelijke minimale profieldiepte van een winterband is 1,6 millimeter.
Een lager bandenprofiel zorgt voor een afkeuring bij de APK.
Wij adviseren u om voor uw veiligheid uw winterbanden te vervangen bij een restprofiel van 4 mm.
Bij nieuwe winterbanden is de gemiddelde profieldiepte ongeveer 9 mm. Het rubber van een winterband is van zachter materiaal gemaakt wat bij kouder weer meer voordelen biedt.

Voordelen van winterbanden:

 • Meer grip op de weg dankzij lamellen in het profiel
 • Kortere remweg waardoor er minder kans is op ongelukken
 • Betere wegligging dankzij de zachtere samenstelling van het rubber
 • Verbeterde veiligheid voor u, uw passagiers en alle andere weggebruikers
 • Uw zomerbanden gaan langer mee

Scherpe prijs voor ieder merk auto in combinatie met het grootste assortiment

Bij Autobedrijf ZNZ kunt u terecht voor stalen velgen voor alle merken auto’s. Neem hierover contact met ons op. Natuurlijk kunt u de velg met een autoband combineren.

Een set stalen velgen is ideaal voor de wintermaanden.
Elk jaar de banden laten omleggen is slecht voor de banden en kost veel tijd en geld.
Het is al snel voordeliger om een set stalen velgen in combinatie met winterbanden aan te schaffen.

Dat stalen velgen vaak minder mooi zijn is bekend, maar bij stalen velgen gaat het er ook niet om of ze er mooi uitzien. Het gaat er om dat ze praktisch en veilig zijn.
Stalen velgen worden bijvoorbeeld minder aangetast door het zout op de weg in de winter. Pekel tast de meeste lichtmetalen velgen aan waardoor ze beschadigen en minder mooi worden.
Stalen velgen daarentegen kunnen de pekel beter weerstaan.